193006 Lindösalami Morot/Fänkål

En mager salami, tillverkad av fint fläsk- och nötkött, som röks i en hel vecka. Salamin får hänga och lufttorka i ytterligare 5-6 veckor för att smaken ska kunna mogna fram i lugn och ro. Till sist mantlas salamin med ett hölje av morot och fänkål.

Tillagning

Färdig att ätas.

Förvaring/Användning

Förvaring: Rumstemperatur

Ingredienser

Griskött*, nötkött*, fett från gris*, salt, kryddor (fänkålsfrö, koriander, vitpeppar, vitlök), torkad morot, druvsocker, gelatin, surhetsreglerande medel (E575), antioxidationsmedel (E300, E301), konserveringsmedel (E250). Till 100g färdig produkt har använts 102g griskött och 25g nötkött. *Fött, uppfött och slaktat i Sverige.

Näringsvärden per 100g

  • Energi1850 Kj/440 kcal
  • Fett38 g
  • - varav mättat fett15 g
  • Kolhydrater3 g
  • - varav sockerarter1.4 g
  • Protein23 g
  • Salt4.5 g

Tillverkningsland

Sverige

Informationen på förpackningen är alltid den senast uppdaterade.