193002 Lindösalami soltorkad tomat ca 1,7kg

En mager salami, tillverkad av fint fläsk- och nötkött, som röks i en hel vecka. Salamin får hänga och lufttorka i ytterligare 5-6 veckor för att smaken ska kunna mogna fram i lugn och ro. Till sist mantlas salamin med ett hölje av fylliga, soltorkade tomater.

Tillagning

Färdig att ätas.

Förvaring/Användning

Förvaring: Rumstemperatur

Ingredienser

Griskött, nötkött, fett från gris, torkad tomat, koksalt, druvsocker, kryddor (bl.a. koriander, vitlök), gelatin, konserveringsmedel (E250), surhetsreglerande medel (E575), antioxidationsmedel (E300, E301). Till 100g färdigvara har använts 100g griskött och 24g nötkött.

Näringsvärden per 100g

  • Energi1900 Kj/450 kcal
  • Fett40 g
  • - varav mättat fett16 g
  • Kolhydrater2.5 g
  • - varav sockerarter2 g
  • Protein22 g
  • Salt4.4 g

Tillverkningsland

Sverige

Informationen på förpackningen är alltid den senast uppdaterade.