Kvalité genom alla led

Jokkmokk några kilometer norr om polcirkeln på randen till Sareks nationalpark har länge varit en samlingsplats för samer och deras hantverk. Rökning och torkning av fisk, vilt och renkött är traditionella metoder att konservera livsmedel i området.

 

Jokkmokks korv & rökeri grundades 1945 då Johan Wilhelm Johansson flyttade till Jokkmokk från Nässjö. Johan ville förfina den traditionella Falukorven och brann för kvalité genom alla led.

 

Sedan dess har sortimentet utvecklats och omfattar idag kokta, rökta och lufttorkade produkter alla producerade med tradition, kvalité och hantverk i fokus.

 

Den traditionella torkningen syns idag i bl.a. salami och skinka som fått en lätt touch av medelhavet. Rökningen sker med vedträn från trakten över öppen eld. Det vedrökta sidfläsket ger en behaglig doft som för tankarna till vidderna i Sarek. Ett sortiment utan motstycke från en unik plats.     

 

 

;