Smak & kvalitet i centrum
Salcis har sitt ursprung i Siena, Toscana mitt i det böljande landskapet mellan byar och vingårdar. Skogarna runt Siena är rika på vilt, svamp och örter vilket avspeglas i traktens rustika mat och Salcis sortiment.
1945 grundades Salcis då ett flertal slaktare gick samman för att bevara den lokala traditionerna i området. Idag finner man Salcis ett stenkast utanför Siena vid Monteriggioniborgen, ett populärt turistmål. Besöker man borgen kan man stanna till i Salcis butik för lite charkuterier eller enklare lunch.
Då som nu är det hantverk på lokala råvaror och smaker av högsta kvalitet som gäller. Skinkor och salami på vildsvin, cinta senese, nöt, gris, tryffel och örter från området produceras idag i toppmoderna lokaler som borgar för bästa kvalitet. Senaste tillskottet är nya torkvindar för skinkor och uppfödning av får till den egna ostproduktionen.
Modernt hantverk med gamla anor med smak och kvalitet i centrum.